Heulse eeuwelinge Agnes Strobbe overleden

Redactie KW

Agnes Strobbe is woensdag in wzc Ter Melle in Heule overleden. Begin dit jaar mocht ze nog haar 100ste verjaardag vieren. Ze was een bekende figuur in Heule, want ze baatte in de Zeger van Heulestraat jarenlang een schoenwinkel uit. Haar man André Tack was schoenmaker en had zijn atelier achter de winkel.

Agnes, geboren op 17 januari 1919, was de jongste van vijf kinderen en stamde uit een bekende Heulse familie. Haar vader Jules, die eerst timmerman en daarna tabaksfabrikant werd, was maar enkele maanden jonger dan Stijn Streuvels. Zij waren beste speelkameraden. De schoenwinkel, die Agnes 40 jaar uitgebaat heeft, werd bij het overlijden van haar man in 1988 stopgezet. Ze miste toen wel het contact met de mensen maar ze ging nog graag kaarten in de buurt. Sinds 12 jaar verbleef zij nu in Ter Melle.

Agnes was moeder van een zoon, Arsène Tack, getrouwd met Kristien Lemeire. Ze wonen in de Wittestraat en hebben twee dochters, Hilde en Marjan. Er zijn ook vier achterkleinkinderen. De uitvaartdienst heeft plaats op woensdag 16 oktober om 10.30 uur in de Sint-Eutropiuskerk in Heule.

Begin dit jaar waren er in wzc Ter Melle nog vier eeuwelingen. Nu blijft alleen nog Maria Devriendt die binnenkort 102 wordt, over. In Heule zijn er dan nog twee 100-plussers, met zuster Rachel Vannnieuwenhuyse, met haar 105 jaar ook de oudste inwoner van Kortrijk, en Marie-Louise Cornu die in de Jakob Vandervaetstraat woont en in februari 100 is geworden. (NOM-begr. Debonné-Sereni)