Guido en Christiana vieren gouden feest in Roeselare

(Foto Jos) © (Foto Jos)
Redactie KW

Op 24 mei 1968 beloofden Guido Deprez en Christiana Descheemaecker elkaar eeuwige trouw. Het koppel baatte 30 jaar bakkerij Mote uit.

Guido Deprez en Christiana Descheemaecker waren dertig jaar het vertrouwde bakkerskoppel uit bakkerij ‘Mote’ op de hoek van de Manestraat in Roeselare. Daarnaast hadden ze ook nog een grote broodronde. Guido (75) werd geboren als bakkerszoon en woonde langs de Ieperstraat aan de Ruiter waar zijn grootvader ooit de bakkerij opende. Hij ging naar de Aloysiusschool en daarna tot zijn veertiende naar het Collége. “Op mijn veertiende ging ik als leerjongen werken bij een bakker aan de kust, Brugge en Zwevegem”, aldus Guido. “Na mijn legerdienst bij de Zeemacht in Oostende bleef ik thuis meehelpen tot ik trouwde.”

Vele hobby’s

In danszaal ‘De Beurs’ leerden hij Christiana (74) kennen. “Ik groeide op in de zaak van mijn ouders, elektrozaak Descheemaecker in Torhout”, vertelt Christiana. “Na mijn schooljaren bleef ik thuis meehelpen. Vier jaar volgde ik avondlessen bedrijfsbeheer en ging vier jaar naar de tekenacademie.”

Nu hun huwelijk heropenden ze de bakkerij van de nonkel van Guido op de hoek van de Manestraat en maakten er een bloeiende zaak van. Ondertussen bouwden ze hun woning in ‘t Hoogstuk waar ze nu sinds twintig jaar van hun welverdiende pensioen genieten met de kinderen Mieke, Sylvie, Kris en Erwin. Het nageslacht telt ondertussen tien kleinkinderen. Christiane heeft in haar vrije tijd al heel veel mooie schilderijtjes gemaakt, en schrijft mooie spreuken in kalligrafie. Guido daarentegen is graag bezig in zijn tuin en gaat graag vissen. Beiden zijn verzot op reizen naar Oostenrijk, het Zwarte Woud, Zwitserland en Italië. (JB)