Gouden trouwjubileum voor André Vanhooren en Maria Vermote

© JS
Redactie KW

In feestzaal Denotter in Zedelgem hebben André Vanhooren en Maria Vermote uit de Leliestraat hun vijftigste huwelijksverjaardag gevierd.

André, die uit Edewalle afkomstig is, werd op 15 juni 1947 geboren en Maria, die uit Ichtegem stamt, op 21 januari 1949. Ze trouwden in Ichtegem op 6 mei 1968 en kregen twee kinderen, Francky en Cindy. Ze hebben voorts drie kleinkinderen: Kaylie, Kenzo en Brent. André heeft 23 jaar op de vroegere Beliard-scheepswerf in Oostende gewerkt. Hij was er buisbewerker op zeeschepen. Hij diende allerhande leidingen op boten aan te brengen, onder meer voor sanitair en verwarming, en ze waar nodig te herstellen.

Maria is eerst een jaar in het textielbedrijf ‘t Molentje in Aartrijke aan de slag geweest, was vervolgens een tijdje huisvrouw en werkte daarna twaalf jaar in de wasserij van het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Eind 1982 werd ze conciërge en cafetariaverantwoordelijke van de stedelijke sporthal, daarin geholpen door André. Ze bleef zich 26 jaar van die taak kwijten en was heel geliefd bij de sportverenigingen. Ze had een bijzondere band met volleybalclub VKt. Begin 2009 ging ze met pensioen en er kwam geen opvolger voor haar.

Fervente fietsers

André is voorzitter van de Flandria Karabijnschutters, de vereniging waar hij al sinds 1983 lid van is. Hij gaat ook pistoolschieten bij een club in Veurne en leest graag boeken. Voorts gaat het gouden paar fietsen met de seniorenvereniging Neos. Dat doet Maria ook met S-Plus. Vervelen doen ze zich nooit. Een ruime stadsafvaardiging kwam de jubilarissen de traditionele geschenken uitreiken: een gepersonaliseerde glazen schaal, een fruitkorf en een telegram van het koningspaar.

(JS)