Gouden jubileumfeest voor Walter Braekevelt en Sonja Vanseveren uit Tielt

Walter Braekevelt en Sonja Vanseveren werden met hun familie ontvangen door het stadsbestuur. © Nele
Redactie KW

Walter Braekevelt en Sonja Vanseveren werden op zaterdag 13 april uitgenodigd naar Huis Mulle de Terschueren naar aanleiding van hun 50-jarig huwelijk. De jubilarissen kregen vele felicitaties en een aandenken mee naar huis.

“We zijn beiden geboren en getogen Tieltenaars”, vertelt Walter Braekevelt (71). “Ik ben opgegroeid als de oudste in een gezin met zes kinderen. Ik volgde les in het lager onderwijs in Tielt en aan de leeftijd van 14 jaar ging ik werken. Ik was enkele jaren aan de slag als stukadoor en daarna werd ik zelfstandige in voeg- en vloerwerken.”

Sonja Vanseveren (69) komt uit een groot gezin van tien kinderen. “Ik ging naar school in Sint-Jozef in Tielt en studeerde ook tot aan mijn 14de”, zegt ze. “Op jonge leeftijd moest ik aan het werk. Vandaag de dag kunnen we ons dat niet meer inbeelden. Ik werkte als naaister bij een firma langs de Felix D’Hoopstraat en later werd ik uitbater van mijn eigen winkel ‘Zaden en granen’. Mijn winkel bevond zich langs de Tramstraat en ik verkocht alle materialen voor kleine huisdieren.

Drie kleinkinderen

Na hun huwelijk bleven ze in Tielt wonen. “We konden Tielt niet achter ons laten“, leggen Walter en Sonja uit. “We vonden onze thuis in de Tramstraat. Ons gezin werd uitgebreid met twee dochters: Aniana, die samen is met Gino Vervelghe, en Angelique, die gehuwd is met Nico Ceename. We werden ondertussen de grootouders van drie kleinkinderen: Chelsy, die een relatie heeft met Marco, Shari heeft ook een vriend Robbe en Chayenne.”

“Nu we op rust zijn, genieten we van de rust. We hebben een lange loopbaan achter de rug en nu is het moment aangebroken om te doen wat we graag doen. Walter is een duivenliefhebber en ik hou mij vooral bezig met huishoudelijke zaken”, klinkt het bij de jubilarissen tot slot.

(NS)