Gouden jubileum voor Nicole Vanpraete en Laurent Terry uit Waregem

Nicole en Laurent werden thuis gevierd door de familie en een afvaardiging van het stadsbestuur. © HDV
Redactie KW

Laurent Terry en Nicole Vanpraete vierden hun gouden huwelijksjubileum in de Gentse Heerweg.

Laurent Terry werd geboren op 3 december 1946 in Kortrijk. Na zijn lagere studies studeerde hij in Koksijde, waar hij zijn diploma haalde. Hij was eerst werkzaam in de Pigeon d’Or bij Eric Desmet. Na het huwelijk is hij begonnen met de traiteurzaak tot 1971. Daarna werd Laurent chef in de Zonnetijd van het OCMW. Later runde hij de keuken van De Zonne. Hij zorgde voor warme maaltijden en de dienstencentra tot 1998. Zijn vroegere hobby was vissen. Nu is dit genealogie of stamboomonderzoek en vogelkunde.

Nicole Vanpraete is een rasechte Waregemse. Zijn werd er geboren op 18 maart 1947, liep er ook school en werkte eerst bij de Bank van Roeselare&West-Vlaanderen op de markt in Waregem. Nicole stond haar man eveneens bij in de traiteurzaak. Daarnaast stond Nicole in voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen.

In het huwelijk van Laurent en Nicole werden twee kinderen geboren: Johan en Nathalie Terry, die samen is met haar vriend Joeri Delarue. Daarbij kennen de jubilarissen ook de vreugde van twee kleinkinderen (Henri en Elodie Albers) van haar dochter en twee pluskleinkinderen van haar vriend: Nel en Birthe. (YVW)