Goud voor vinkenzetters Jacques Declerck en Vera Desmet uit Waregem

© XC
Redactie KW

Op 11 september was het precies een halve eeuw geleden dat Jacques Declerck en Vera Desmet in het huwelijksbootje stapten. Dat vierden ze enkele dagen later met een feest in Salons Rembrandt in Vichte.

Jacques (73) en Vera (70) trouwden in Waregem. Jacques begon op zijn veertiende te werken als bobijnzetter. Later werkte hij zich op tot wever. Zijn laatste job was scheerder bij Steverlinck in Deerlijk. Sinds 2004 geniet hij van zijn pensioen. Ontspanning vond hij in het voetbal. Hij speelde zelf, werd later trainer en nadien scheidsrechter bij de jeugd.

Nu leeft hij zich uit op de fiets en in de vinkensport. Jacques is voorzitter van de Manezangers. Ook Vera begon op haar 14 jaar te werken. Eerst als bobijnster bij Lanoo in Deerlijk. Ze werkte ook 35 jaar als bobijnster bij Steverlinck, tot aan haar pensioen in 2009. Ook zij houdt van de vinkensport en van fietsen en een keer per maand gaat ze samen met haar zus naar de zangers in Lauwe.

Het gouden paar uit de Elsdreef bewaart mooie herinneringen aan de reizen naar Oostenrijk en Duitsland en de vakanties aan zee en in Hengelhoef, waaruit heel wat mooie vriendschappen ontstonden met mensen die er ook elk jaar hun verlof doorbrachten.

Vera en Jacques organiseerden daar meer dan tien jaar lang een vinkenzetting. In het begin kenden die een magere opkomst maar het aantal deelnemers groeide elk jaar. Ze werden er zelfs onthaald met spandoeken met de tekst Welkom aan onze West-Vlaamse vrienden.

Het gouden paar kreeg drie kinderen Sammy, Sindy en Sandrino en ze zijn dolgelukkig met kleinkinderen Dylan, Jordan, Shania, Dafne, Liam, Kiara, Lenka, Valesca en Oona. (VVRK)