Goud voor Liliane Amerlynck en Eddy Parmentier uit Waregem

Liliane en Eddy werden gehuldigd door een afvaardiging van het stadsbestuur. © HDV
Redactie KW

Op 31 juli was het precies een halve eeuw geleden dat Eddy Parmentier en Liliane Amerlynck elkaar in Waregem eeuwige trouw beloofden.

Dat vierden ze in Salons Gruuthuse in Beveren-Leie. Als kleine jongen zat Eddy niet graag op de schoolbanken. Dus begon hij te werken in de textielsector bij de firma Bekaert-Depla. Eddy (71) was ooit goed op weg om een beloftevolle renner te worden, maar wegens knieproblemen moest hij opgeven. Al enkele jaren is hij vrijwilliger in het schoolteam van VBS Keukeldam tijdens het fietsexamen van het zesde leerjaar. Met het vijfde leerjaar gaat hij mee naar de Brielmeersen.

Liliane (73) ging na haar studies snit en naad aan de slag bij herenzaak St-Jacques. Na de geboorte van dochter Inge ging ze het wat rustiger aan doen. Ook zij wandelt en fietst graag, geniet van een terrasje, maar vooral van de opvang van de kleinkinderen.

Het gouden paar woont op het Gemeenteplein en heeft mooie herinneringen aan de reizen naar Zwitersland, Oostenrijk en Toscane. De laatste jaren gingen ze al acht keer mee op bedevaart naar Medjugorge (Bosnië-Herzegovina). (VVRK)