Goud voor Christiana lippens en Gilly Fierens uit Zulte: “Altijd samen maar zelden op stap”

Christiana Lippens en Gilly Fierens werden officieel ontvangen. © MVW
Redactie KW

Christiana Lippens (72) en Gilly Fierens (72) wonen al hun hele leven in Zulte. Ze trouwden er 50 jaar geleden en werden er nu ook op het gemeentehuis ontvangen om dat officieel te vieren.

Christiana Lippens en Gilly Fierens herinneren zich de ambiance in zaal Breughel in Olsene, deelgemeente van Zulte, 50 jaar geleden. Het was een spetterend huwelijksfeest. Toen tijdens de openingsdans het nummer Du, de succesplaat van Peter Maffay werd gespeeld, keken zij elkaar diep in de ogen. Intussen zijn we vijftig jaar later en werden Christiana en Gilly als gouden huwelijksjubilarissen ontvangen op het gemeentehuis. Ze werden er gehuldigd door burgemeester Simon Lagrange en de schepenen.

Schilderen was de rode draad in het beroepsleven van Gilly. Twintig jaar werkte hij als schilder voor een baas. Daarna zette hij op zelfstandige basis het schilderwerk verder. Christiana werkte enkele jaren in het bedrijf Lanac in Zulte. Ook bij Bekaert Textiel Waregem was zij enkele jaren actief. “Alles veranderde met de geboorte van de kinderen”, zegt zij. “Het was gedaan met buitenshuis gaan werken. Ik werd huismoeder en ontfermde me over de opvoeding van de kinderen.”

Uit het huwelijk werden drie kinderen geboren. De familie werd later uitgebreid met zeven kleinkinderen.

Sinds hun pensioen genieten Gilly en Christiana van de rust. “We zijn altijd samen maar gaan zelden op stap“, zegt Gilly. “En dat hoeft voor ons niet, we voelen ons goed zoals het is.” (RMN)