Het werd destijds door het OCMW verkocht aan het Jan Yperman Ziekenhuis Ieper. "In de jaren zestig was het Sint-Janshospitaal een vaste stopplaats tijdens mijn ronde", aldus Jan D'Hoore vier jaar geleden in KW. "En sinds 1973 stond ik in voor de medische permanentie. 's Avonds volgde ik dan nog lessen in Gent, Leuven en Brussel voor een bijkomende specialisatie in de geriatrie." Die specialisatie mocht dokter D'Hoore in 1978 ook effectief achter zijn naam schrijven.

Hoofdgeneesheer Lieven Allaert van het Jan Yperman Ziekenhuis noemde Jan D'Hoore tijdens de huldiging vier jaar geleden een 'pionier in de geriatrie', alsook een zeer eminente en wijze arts. En ook het verplegend personeel had niets dan lovende woorden. "Dag en nacht, en zelfs in het weekend: nooit was het te veel wanneer we hem opbelden", aldus hoofdverpleegkundige Marie-Rose Buyse toen.

Toen Jan D'Hoore destijds met zijn praktijk stopte, werd die overgenomen door Emmy Vanneste en haar echtgenoot Koen Vercaemer. Beiden volgden hem ook op als permanentie-arts in het gewezen Sint-Janshospitaal. Jan D'Hoore was de zoon van huisdokter André D'Hoore die zijn praktijk destijds had in de Sint-Medardusstraat.

Zoon Jan D'Hoore begon zijn praktijk in de Magdalenastraat en verhuisde dan naar een nieuwbouw. Hij was de echtgenoot van Annie Veraart en vader van vijf kinderen André, Martine, Brigitte, Stefaan en Isabelle. Er zijn daarnaast elf kleinkinderen. Zijn oudste zoon André is professor chirurg aan het UZ Leuven.

(EDB)

Het werd destijds door het OCMW verkocht aan het Jan Yperman Ziekenhuis Ieper. "In de jaren zestig was het Sint-Janshospitaal een vaste stopplaats tijdens mijn ronde", aldus Jan D'Hoore vier jaar geleden in KW. "En sinds 1973 stond ik in voor de medische permanentie. 's Avonds volgde ik dan nog lessen in Gent, Leuven en Brussel voor een bijkomende specialisatie in de geriatrie." Die specialisatie mocht dokter D'Hoore in 1978 ook effectief achter zijn naam schrijven.Hoofdgeneesheer Lieven Allaert van het Jan Yperman Ziekenhuis noemde Jan D'Hoore tijdens de huldiging vier jaar geleden een 'pionier in de geriatrie', alsook een zeer eminente en wijze arts. En ook het verplegend personeel had niets dan lovende woorden. "Dag en nacht, en zelfs in het weekend: nooit was het te veel wanneer we hem opbelden", aldus hoofdverpleegkundige Marie-Rose Buyse toen.Toen Jan D'Hoore destijds met zijn praktijk stopte, werd die overgenomen door Emmy Vanneste en haar echtgenoot Koen Vercaemer. Beiden volgden hem ook op als permanentie-arts in het gewezen Sint-Janshospitaal. Jan D'Hoore was de zoon van huisdokter André D'Hoore die zijn praktijk destijds had in de Sint-Medardusstraat.Zoon Jan D'Hoore begon zijn praktijk in de Magdalenastraat en verhuisde dan naar een nieuwbouw. Hij was de echtgenoot van Annie Veraart en vader van vijf kinderen André, Martine, Brigitte, Stefaan en Isabelle. Er zijn daarnaast elf kleinkinderen. Zijn oudste zoon André is professor chirurg aan het UZ Leuven.(EDB)