Gerrit en Marleen uit Wielsbeke vieren goud: “Ik speel nog altijd drum”

Gerrit, Marleen en hun familie werden feestelijk ontvangen in het gemeentehuis. © NVR
Redactie KW

Gerrit Vandenbroucke (72) en Marleen Bearelle (69) uit de Molenstraat zijn vijftig jaar getrouwd. Marleen groeide op in Aarsele en Gerrit was een Kortrijkzaan.

Sinds zijn zesde woonde Gerrit in Sint-Baafs-Vijve. “Mijn ouders hadden er het café De Rust der Toeristen. Op die plaats bevindt zich nu café ‘t Brouwerijtje”, zegt Gerrit. Het koppel leerde elkaar kennen in een balorkest. Gerrit speelde er drum, Marleen was er zangeres. “Van het een kwam het ander. In 1969 besloten we te trouwen. We woonden eerst langs de Rijksweg en in het Kraaienhof. Uiteindelijk kochten we ons stekje in de Molenstraat”, vertelt Marleen. Daar kregen ze één zoon, Peter.

Muziek is de rode draad in hun leven. “Ik speel nog altijd drum in de harmonies van Sint-Baafs-Vijve, Nokere en Wakken. Toen we voor onze huwelijksverjaardag naar het gemeentehuis mochten gaan, verraste de harmonie Steeds Beter uit Sint-Baafs-Vijve ons met een verrassingsoptreden. Daarvan hebben we genoten”, glimlacht Gerrit.

Na vijftig jaar kunnen Gerrit en Marleen geen dag zonder elkaar. “We zien elkaar nog altijd even graag”, besluiten ze. (NVR)