Gabriël Struyve en Christiana De Laere trouwden 50 jaar geleden

Gabriël Struyve en Christiana De Laere vierden hun gouden huwelijksverjaardag in de Shamrock. © Foto WME
Redactie KW

Gabriël Struyve (72) en Christiana De Laere (74) vierden hun gouden huwelijksverjaardag. Het gouden koppel werd hartelijk ontvangen in Huis Mulle de Terschueren, waar ze vele felicitaties aangeboden kregen.

“Wij woonden langs de Dertig Zilverlingenstraat in Tielt, waar ik werd geboren”, vertelt Gabriël. “En ik heb nog een zus en een broer. Ik ging naar de lagere school in de Waaiberg in Tielt en volgde daarna nog drie jaar het middelbaar onderwijs. Op mijn 15de ging ik werken, eerst bij het textielfabriek Seyntex, later belandde ik in de bouwsector en sloot ik mijn loopbaan af in het bedrijf Unilin, waar ik 20 jaar in dienst was als arbeider.”

“Ook ik ben afkomstig van Tielt en samen met mijn gezinsleden woonden wij in de Stedemolenstraat”, pikt Christiana in. “Ik was de jongste van vier en liep school in Regina Pacis. Op mijn 14de werd ik naaister bij het vroegere bedrijf van Oscar Vermeirsch, daarna kwam ik bij De Zutter terecht en tot slot werkte ik bij het textielbedrijf Seyntex.”

In de danszaal

Ze zijn intussen 50 jaar getrouwd. “We leerden elkaar in Meulebeke kennen. Er was daar een café met een danszaaltje, bekend als Vienne. Daar sloeg de vonk over. We stapten in het huwelijksbootje en vonden onze eerste thuis in de Stedemolenstraat in Tielt. Na twee jaar verhuisden we naar de Gross Geraulaan, waar we momenteel nog altijd wonen.”

“We hebben geen kinderen”, gaat Christiana verder. “Nu we op rust zijn genieten we van elk moment. Gabriël is een echte duivenliefhebber. Ik fiets graag en doe de meeste boodschappen met de fiets. Je bent buiten en blijft in beweging. Bewegen is belangrijk. We vierden onze gouden huwelijksverjaardag met familie en kennissen.”

(NS)