Etienne en Beatrice vieren hun diamanten huwelijksjubileum in Waregemse stadhuis

Beatrice en Etienne werden met de familie in het stadhuis gehuldigd. © HDV
Redactie KW

Etienne Vanheuverbeke en Beatrice Migneau trouwden zestig jaar geleden. Dat vierden ze met een ontvangst op het Waregemse stadhuis.

Etienne (84) zag het levenslicht in Waregem, Beatrice (80) in Kortrijk. Op zijn 15de ging Etienne werken bij de firma Vanco in Vichte, waar zijn oom directeur was. In 1965 kon hij zich inkopen in de kleine weverij waar hij al enkele jaren werkte. Hij bleef er tot aan zijn pensioen in 2000. In zijn jeugd maakte hij al aquariums met als leraar een boek, later volgde een echte grote vijver met koivissen en vele waterplanten. Als het kan, gaat Etienne elke eerste dinsdag van de maand naar de gemeenteraad luisteren.

Toneel

Beatrice werkte bij Coppens Gebr. in Nieuwenhove en Vanco. In 1964 stopte ze om voor het gezin te zorgen en Etienne vele uren bij te staan in de weverij. Ontspanning vond ze in toneelspelen en ze doet graag af en toe een terrasje. De jubilarissen zijn beiden lid van de seniorenkaartclub in Nieuwehove en van toneelbond Nut en Vermaak.

Ze bewaren mooie herinneringen aan de reizen die ze maakten naar Spanje of Egypte. Beatrice is een tiental jaren samen met zes vriendinnen op reis geweest zonder de mannen. Het huwelijk van het diamanten paar uit de Zuiderlaan werd gezegend met vier kinderen en ze kennen veel vreugde bij kleinkinderen Ann-Sophie, Lukas, Anouk, Dries, Emma, Kaat en Thibo. (VVRK)