Esther Devliegere uit Tielt is overleden

Redactie KW

Op vrijdag 20 april is Esther Devliegere overleden in het woonzorgcentrum Deken Darras. De weduwe van Marcel Labeeuw werd geboren op 20 november 1918 in Tielt. Het koppel woonde in de Wittestraat in Tielt.

Op de leeftijd van 80 jaar verhuisde Esther naar een serviceflat, waar ze acht jaar woonde. Toen het wat minder ging, trok ze in het woonzorgcentrum Deken Darras in. Tijdens haar loopbaan werkte ze een paar jaar in het vroegere, kleine textielfabriekje in Aarsele. Tijdens de Tweede Wereldoorlog trok ze voor 1,5 jaar naar de wapenfabriek in Duitsland om haar broer Jozef, die intussen overleden is, te vervangen. Men was van oordeel dat een vrouw meer beschermd was tijdens de oorlogsjaren en ze kon binnen werken in de fabriek.

Esther was mama van een zoon Paul Labeeuw (Nadine Vandemoortele). Ze had een kleinkind en twee achterkleinkinderen. Esther was een goede huisvrouw en ze werkte graag in de groentetuin. Haar vrije tijd vulde ze met breinaald en wol in de hand.

De uitvaart vindt plaats in de parochiekerk van Sint-Jozef Werkman, Oude Pittemstraat in Tielt, op donderdag 26 april om 10 uur. Na de liturgie volgt de bijzetting in de grafkelder op de begraafplaats van Tielt. (NS/Uitvrt. Viaene-Vinckier)