Eric en Marguerite uit Waregem vieren hun gouden jubileum in de Hoop

Marguerite en Eric ontvingen tijdens hun jubileumfeest het bezoek van burgemeester Kurt Vanryckeghem en een afvaardiging van het schepencollege. © HDV
Redactie KW

Jubilarissen Eric De Waele en Marguerite Anckaert getuigen dat werken heel plezant kan zijn: ze leerden elkaar kennen tijdens hun job bij de firma Vanneder. Op 11 april 1969 trouwden ze.

Eric werd in 1948 in Waregem geboren. Hij begon zijn loopbaan bij Nuytens in Deerlijk en na zijn passage bij Vanneder werkte hij ook nog bij Vromant in Deerlijk en Steverlinck in Sint-Lodewijk.

Vroeger vond hij ontspanning in biljarten, kaarten en vissen. Dat laatste doet hij nog steeds graag, naast fietsen en reizen.

Marguerite werd in 1949 in Kortrijk geboren. Zij begon als hulp bij dr. Coornaerts in Desselgem. Werkte daarna als arbeidster bij Vanneder, als thuisarbeidster bij Balta en als huishoudster bij drankcenter Schotte. Naast de dagelijkse taken was er ook de zorg voor de kinderen Claude en Sabrina. Breien bracht haar toen tot rust. Nu geniet ze net als haar man van fietsen en reizen.

Het gouden paar bewaart blikt tevreden terug op mooie reizen naar onder meer Jamaica, Turkije en Spanje en aan het familiebezoek in Canada. Ze hebben drie kleinkinderen: Olivier, Laurence en Phaedra. (VVRK)