Emotioneel afscheid van Steven D’haenens uit Olsene

© MVW
Redactie KW

Zaterdagvoormiddag werd afscheid genomen van de 54-jarige Steven D’haenens, die omkwam in een verkeersongeval vlakbij zijn huis in Olsene.

Op zaterdag 15 juni vond de begrafenis plaats van Steven D’haenens. De 54-jarige zaakvoerder D&S renovatiewerken en Outdoor dreams uit Olsene was een geliefd figuur was in Zulte en daarbuiten.

Alle stoelen waren dan ook bezet in de omvangrijke Sint-Pieterskerk van Olsene en er stonden zelfs nog enkele mensen recht achteraan in de kerk. Honderden mensen kwamen Steven D’haenens een laatste groet brengen. De dienst liet zich opmerken door de bijzonder dappere afscheidsredes van Stevens vrouw en kinderen. Zelfs de pastoor complimenteerde dochter Febe D’haenens met de moed waarmee ze haar tekstje bracht. Ze begon met enkele woorden Spaans en legde toen uit “We keken ze uit naar onze vakantie in Spanje.” Het meest aangrijpende moment was toen Stevens echtgenote Chantal het woord nam. Blijkbaar heeft zij haar man nog gezien na de fatale aanrijding. “Vlak na het ongeval keek je naar mij. Je ogen smeekten om hulp maar die kon ik je jammer niet meer kon geven. Dat gevoel van machteloosheid valt mij zo zwaar.” Ten slotte werd nog maar eens duidelijk hoe geliefd Steven was tijdens de omhaling. Toen werden korte tekstjes en reacties van vrienden voorgelezen, de één na de ander, zonder ophouden.

Steven D’haenens kwam om het leven toen hij op donderdag 6 juni, rond half twee zijn auto parkeerde in de Oudenaardestraat, vlak bij zijn huis. Hij stak de drukke straat over en werd langs links gegrepen door een tankwagen. Hij laat een vrouw, twee kinderen en zijn eerste kleinkind achter. Steven D’haenens werd 54. (JF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier