Eerste ontmoeting in huwelijkssuite, nu goud voor Jacques en Andréa

We zien vooraan in het midden de jubilarissen, omringd door hun familie en een delegatie van het Kortrijkse stadsbestuur. © (Foto JVGK)
Redactie KW

Jacques Van Daele (79) en Andréa Decock (75) werden onlangs met een grote schare familie en vrienden op het stadhuis van Kortrijk ontvangen bij hun gouden huwelijksjubileum. Andréa is onder meer bekend als fotografe van de Tinekesfeesten.

Jacques en Andréa hadden elkaar nog nooit ontmoet, toen ze toevallig samen in een huwelijkssuite moesten lopen… De vonk sloeg over en een jaar later, op 14 oktober 1967, trouwden ze in het gemeentehuis van Heule. Jacques is de zoon van een schoenfabrikant uit Tielt, werkte eerst bij zijn vader en is als zelfstandig schoenmaker met pensioen gegaan. Andréa is een rasechte Heulse en groeide op in de Stijn Streuvelslaan. Ze was destijds chef-kassierster bij enkele GB-filialen. Na hun huwelijk woonde het koppel in de Mellestraat, daarna 30 jaar in de Slagling en nu 13 jaar op een flat in de Bozestraat.

Tinekesverkiezing

Andréa was in 1964 kandidate bij de allereerste Tinekesverkiezing en dat liet haar nooit meer los. Ook haar dochters namen deel en vorig jaar was kleindochter Jana eredame. Al 30 jaar kent iedereen Andréa ook als vaste fotografe bij de Tinekesfeesten. Ze fotografeert ook voor de dorpskrant De Heulenaar en toneelgroep Triene Wup uit Sente kan al 26 jaar op Andréa’s hulp rekenen voor de kostuums of andere werkjes achter de schermen. Beiden zijn ook lid van Samana.

Jacques volgt graag sport op tv en in de krant en is supporter van voetbalclub RSC Anderlecht. Hij is ook lid van de kaartclub Hertens Troef en samen met Andréa volgt hij graag de Tinekesfeesten en zowat alles wat er in Heule gebeurt.

Zeven kleinkinderen

Het gouden paar heeft drie kinderen: Ellen (met Lieven Claerhout, Bissegem), Maud (met Serge Deldycke, Kortrijk) en Mike (met Grietje Huveneers, Baal). Zij zorgden intussen voor zeven kleinkinderen.

(NVH – Foto JVGK)