Eerste editie Radar Love is meteen een schot in de roos

De organisatie kon moe maar voldaan terugblikken op de eerste editie. (gf)
Redactie KW

Zon, een goed gevuld weekend en een familiale sfeer. Dat typeerde de eerste editie van Radar Love in Lichtervelde. Tien vrienden stonden in voor de organisatie van dit weekend voor jonge gezinnen aan Radar Afrit 9.

Vijf bevriende koppels pakten van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juni uit met een gloednieuw gezinsvriendelijk weekend aan de Radar Afrit 9 in Lichtervelde. Jan De Decker, Céline Vanwalleghem, Erik Werniers, Brecht Lavaert, Robin Bouckenhove, Tim Vandekerckhove, Wendy Vermaut, Jill Vermeulen, Annelies Couckuyt en Lies Vanderhaeghe kunnen dan ook moe, maar voldaan terugblikken.

Stefanie Syoen en Tom Broucke met hun kinderen Vic en Nona: voor het eerst op reis met de caravan in de eigen gemeente.
Stefanie Syoen en Tom Broucke met hun kinderen Vic en Nona: voor het eerst op reis met de caravan in de eigen gemeente.© Foto Kurt

We zijn heel versleten, maar blijven achter met een fantastisch gevoel“, stelt Jan De Decker. “We hadden het beste weer ter wereld om te kamperen, wat een enorme meevaller was. Er hing een familiale sfeer. Heel wat mensen kende ik niet, maar namen nadien wel de tijd om ons te komen bedanken voor het evenement. Ze hoopten op een vervolg.”

Dat er een tweede editie komt, zit er dik in. “In augustus is er nog een evaluatievergadering, maar iedereen was positief gestemd, er hing een positieve vibe. Om eerlijk te zijn, kijk ik al opnieuw uit om een weekend in optie te nemen, hetzij aan de Radar, hetzij ergens anders.”

Jessie Deschrijver, Cedric Penninck, Wim Vandendriessche, Pieter Devos en Nena Devos genoten met volle teugen.
Jessie Deschrijver, Cedric Penninck, Wim Vandendriessche, Pieter Devos en Nena Devos genoten met volle teugen.© Foto Kurt

“Het was veel beter dan ik verwacht had. In mijn ogen was het een afgewerkt product. Er waren mensen uit Gent die dit concept nog nooit eerder tegenkwamen.”

Zelf voldoende tijd om te genieten

Ondanks het drukke weekend kon de organisatie ook zelf voldoende genieten van het gebeuren. “We hadden zelf meer tijd dan we dachten. Er waren momenten dat we elk om beurt bij ons gezin konden doorbrengen of een babbeltje konden slaan met vrienden. Op den duur kende haast iedereen elkaar.”

V.l.n.r.: Amy Borny, Vince Huyghe, Ferre Deboysere, Lotte Goethals, Vince Borny en Evy Van Eenoo. Lotte verzorgde met negen andere chiroleidsters de Vlaamse Kermis voor de kinderen.
V.l.n.r.: Amy Borny, Vince Huyghe, Ferre Deboysere, Lotte Goethals, Vince Borny en Evy Van Eenoo. Lotte verzorgde met negen andere chiroleidsters de Vlaamse Kermis voor de kinderen.© Foto Kurt

“Wat ons betreft was het echt wel een voltreffer: het weer, de reacties van de mensen, verkoop. Het waren sociale prijzen. We hebben beslist om een derde van de opbrengsten te schenken aan een kinderkankerfonds.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier