Dirk en Christine, vijftig jaar gehuwd: “Passie voor kunst en voor elkaar”

Samen met hun vele kleinkinderen en burgemeester Vincent Van Quickenborne vierden Christine en Dirk hun vijftigste huwelijksverjaardag. © JVGK
Redactie KW

Het regende de hele dag op het huwelijk van Dirk Vanwalle en Christine Eeckhout. Vijftig jaar later blijkt de regen van toen hun jawoord gezegend te hebben. Het echtpaar vierde afgelopen weekend zijn gouden jubileum.

Christine werd in 1944 in Kortrijk geboren, Dirk drie jaar later in Waregem. Een toevallige ontmoeting in de jeugdclub van Kortrijk bracht hen samen. De jeugdclub plande toen een wekelijkse vergadering en dansavond in ‘t Waaihof en daar sloeg de vonk over. Op 18 augustus 1967 trouwden ze voor de wet in Kortrijk, de dag nadien voor de kerk. Het gelukkige paar vierde het groot avondfeest in feestzaal Bolsius.

Tijdens Dirks ingenieursopleiding werden twee van de vier kinderen geboren, met tweemaal tweede zit als gevolg. Hij begon zijn professionele carrière in het managementteam van Barco. Vijf jaar later ging hij aan de slag als consultant bij McKinsey en Sobemap. Sinds 1983 neemt Dirk bedrijven over om die te saneren of te herstructureren. Daarnaast is hij actief in de vastgoedsector, gespecialiseerd in opties en optiestrategieën op de beurs.

Tien kleinkinderen

Christine stond bijna dertig jaar voor de klas als leerkracht in het zesde leerjaar van Onze-Lieve-Vrouw van Vlaanderen. In 1992 ging ze aan de slag als administratief medewerker in de bedrijven van haar man. Ondertussen geniet Christine van haar welverdiend pensioen.

Haar tien schatten van kleinkinderen vormen samen Christines grootste hobby. Daarnaast houdt ze van lezen, zwemmen, tennis en hedendaagse kunst. Dirk verdiept zich graag in exacte wetenschappen, golfen, het roken van Havana-sigaren en kunst. Hij engageert zich verder in heel wat verenigingen en werkt onder het motto ‘levenslang studeren’ aan een nieuw boek. Samen verloren Dirk en Christine hun hart aan het zonnige Gran Canaria. (VVK)