Diamanten koppel uit Hooglede bleef niet gespaard door het noodlot

Wilfried Vandewalle en Kristiana Denys vierden hun diamanten huwelijksjubileum samen met de kinderen en kleinkinderen. (foto JT) © (foto JT)
Redactie KW

Wilfried Vandewalle (81) en Kristiana Denys (79) vierden op 4 april hun diamanten huwelijksjubileum. Ze werden door het noodlot niet gespaard, want in de voorbije twintig jaar verloren ze een zoon, een kleinzoon en twee schoonzonen.

Alles begon voor Wilfried en Kristiana bij een eerste ontmoeting in de cinemazaal op het Quirinusplein. Daarna gingen Wilfried en Kristiana geregeld samen dansen en toen sprong de vlam over. In 1959 stapten ze in het huwelijk. Kort daarna begonnen ze met de bouw van hun huis in de Lepelstraat. Tot op heden wonen Wilfried en Kristiana nog steeds op diezelfde plek.

Drie kinderen

Hun huwelijk werd bezegeld met drie kinderen: Danny, Annemie en Nancy. Danny (+) was getrouwd met Claudine Beernaert. Michael en Marvin zijn hun kinderen. Annemie trouwde met Jozef Labaere (+). Ook zij hebben twee kinderen: Günter en Lindsey. Nancy trad in het huwelijk met Freddy Duprez (+), zij hadden een zoon Gianni (+).

Wilfried en Kristiana werden niet van het noodlot gespaard. Zowel hun schoonzoon Freddy (2001), zoon Danny (2005), kleinzoon Gianni (2014) als schoonzoon Jozef (2017) kwamen om het leven. Wilfried en Kristiana zijn inmiddels wel de trotse overgrootouders van zeven kleinkinderen, vijf bij Günter en twee bij Michael.

Wilfried is oorspronkelijk van Roeselare afkomstig. Na zijn soldatentijd begon hij als meestergast, gespecialiseerd in kleuren en vernissen maken. De eerste 30 jaar werkte hij in Combine Europe in Roeselare. Na hun faillissement trok hij naar Aurora in Izegem. Hier bleef hij tot zijn brugpensioen.

De Pestvogel

Wilfried was 40 jaar lang bestuurslid bij de gaaibolders en hield ook wel van een kaartje leggen maar zijn grootste passie was en is nog steeds de vogelsport. In 1966 richtte hij samen met een aantal vrienden De Pestvogel op. Hij was eerst secretaris en werd later voorzitter van de vogelvereniging, een functie die hij tot op de dag van vandaag nog steeds vervult. Tijdens de gloriejaren beschikte de vereniging over zo’n 300 leden, vandaag schommelt het aantal rond de 50. Wilfried is de enige van het oorspronkelijke bestuur die nog steeds actief is.

Kristiana is afkomstig van Gits. Ze volgde naaischool en kwam vervolgens bij Meersseman terecht, een bedrijf in de Ieperstraat waar men kledij maakte. Kristiana werkte er acht jaar, tot aan de geboorte van hun tweede kind en legde zich toen toe op het huishouden. Ze gaat wel eens mee naar een activiteit van Okra maar is ook een helpende hand voor haar man bij het verzorgen van de vogels.

(JT)