Diamanten jubileumfeest voor Guido Verschaetse en Francina De Splenter uit Aarsele

Guido Verschaetse en Francina De Splenter kregen felicitaties van burgemeester en schepenen. © Nele
Redactie KW

Guido Verschaetse en Francina De Splenter vierden hun diamanten huwelijksverjaardag op zaterdag 13 april. De jubilarissen werden in Huis Mulle de Terschueren ontvangen.

“Ik ben afkomstig van Eernegem en heb nu de leeftijd van 88 jaar”, vertelt Guido Verschaetse. “Ons gezin bestond uit vier kinderen en momenteel heb ik nog een zus in leven. Ik ging naar de lagere school in Eernegem en trok daarna naar de vakschool in Gent. Ik volgde de richting mechaniek. Mijn werk vond ik ook in die richting. Ik werkte bij de firma Depekker in Gent en deed aan machinebouw en de mechanisatie die erbij hoorde.”

“Ik ben afkomstig van Oostrozebeke en beleefde er mijn volledige jeugdjaren”, gaat Francina De Splenter (84) verder. “Ik was de jongste van drie kinderen, maar mijn broer en zus zijn intussen overleden. Ik ging in Oostrozebeke naar de lagere school en trok erna naar de naai- en confectieschool in Waregem. Ik kon als stikster aan de slag bij de firma Seyntex in Oostrozebeke. Toen ik wat ouder werd, mocht ik al eens weggaan. Ik kwam in een danszaal in Dentergem terecht en daar leerde ik Guido kennen.

Vier kleinkinderen

Ze besloten om te trouwen op 10 april 1959. “Na ons huwelijk vonden we onze nieuwe thuis in de Hogenhovestraat in Aarsele”, klinkt het. “Ons gezin werd gezegend met twee dochters: Nancy en Nina. Intussen werden we grootouders van vier kleinkinderen, drie meisjes en een jongen. We zijn echt trots op onze kleinkinderen. We hebben het altijd naar onze zin gehad en nu nog trouwens. In de jaren dat onze gezondheid nog optimaal was, trokken we twee keer per jaar op reis. We maakten al veel mooie reizen tijdens ons 60 jaar durend huwelijk. We trokken naar Brazilië, Thailand, Sri Lanka en noem maar op. We ontdekten ook een pak landen in Europa. Dat zijn heel mooie herinneringen die ons niemand nog kan afnemen. Nu doen we het wat rustiger aan en blijven we graag thuis in onze gezellige woonst.”

(NS)