Diamanten huwelijksbruiloft voor Dirk en Mathilde uit Waregem: “Ontmoet in’t Grootje”

Het diamanten paar Mathilde en Dirk werd in het stadhuis gevierd. © HDV
Redactie KW

Dirk Van Calbergh en Mathilde Colpaert werden in het stadhuis ontvangen. Het is precies 60 jaar geleden dat ze in het huwelijksbootje stapten.

Dirk (86) werd in Waregem geboren. Na zijn lagereschooltijd in Nieuwenhove trok hij naar het college in Tielt. Hij leerde het beenhouwersvak en liep stages in Ronse en Ingooigem. Na zijn legerdienst baatte hij 21 jaar zelfstandig een beenhouwerij uit. Nadien werkte hij nog een aantal jaren bij de firma Bekaert MT als magazijnier. In 1991 ging hij met pensioen. Ontspanning vond hij vroeger in kaarten, fietsen en daguitstappen met de trein. Nu legt hij nog af en toe graag een kaartje en is hij lid van Okra.

Mathilde (85) liep school in Bavikhove en behaalde daarna het diploma van hulpboekhouder in Spes Nostra. Ze ging aan de slag als klerk bij een notaris in Kortrijk. Na haar huwelijk hielp ze mee in de slagerij en stond ze in voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen. Aan 65 jaar ging ze op welverdiend pensioen. Tot enkele jaren geleden fietste ze wekelijks 30 km met de Nieuwenhoofse vrouwen. Een valpartij gooide helaas roet in het eten. Nu doet ze op donderdag aan puntenkaarten in Nieuwenhove en ze kaart ook graag met vrienden. Samen met Dirk en de kinderen geniet ze van een uitstap naar zee, de Ardennen, Spanje of de Moezel en ze is ook lid van Okra. Het diamanten paar uit de Guido Gezellestraat leerde elkaar kennen op het bal van de middenstand in café ‘t Grootje van Nieuwenhove.

Ze kregen vier dochters (Pia, Lutgarde, Annemie en Lieve) en hebben acht kleinkinderen: Debora, Sofie, Wouter, Laura, Charlotte, Gilles, Amelie en Amber. (VVRK)