Diamanten huwelijk voor Daniël Verbrugge en Noëlla Varrewaere uit Roeselare

(Foto Jos) © (Foto Jos)
Redactie KW

Daniël Verbrugge en Noëlla Varrewaere uit de Wijnendalestraat vierden met de familie hun diamanten huwelijksjubileum in De Nieuwe Barriere in Rumbeke, waar meteen ook het viergeslacht vereeuwigd werd.

Daniël Verbrugge (83) groeide samen met zijn broer Frans als oudste zoon op de Ruiter langs de Ieperstraat op. Zijn schoolperiode rondde hij af in de Aloysiusschool. Op zijn veertiende kon hij aan de slag in het zetelbedrijf Vavor in de Ieperstraat. Nadien werkte hij bij houthandel Denys langs de Diksmuidsesteenweg. Noëlla Varrewaere (80) woonde tijdens haar kinder- en jeugdjaren langs de Trakelweg. Ze was de middelste telg uit het gezin van drie kinderen. Ze ging niet graag naar school en zette als heel jong meisje haar eerste stappen op de werkvloer in de weverij ‘Sioen’ in Rumbeke, later in de bloemenzaak van Segers in de Gitsestraat.

“We leerden elkaar kennen langs de vaart”, aldus het koppel. “Het begon met naar elkaar te zwaaien.” Na een vrijage van twee jaar stonden ze voor het altaar en beloofden elkaar eeuwige trouw op 19 mei 1958. Als jonggehuwd koppel gingen ze achtereenvolgens in de Ieperstraat en de Lijsterstraat wonen. Achttien jaar geleden verhuisden ze naar de Wijnendalestraat. Ze kregen twee kinderen: Geert en Marleen. Het nageslacht breidde uit met vier kleinkinderen en negen achterkleinkinderen.

De grootste passie van Daniël was zijn fiets. Dertig jaar was hij wielertoerist bij de Daiseltrappers, waar hij ook lid was van het bestuur. “Ik heb me er ook altijd gejeund” vertelt Noëlla. “In het lokaal De Sportkring hebben wij vrouwen veel leute en plezier gehad. Ook toen de mannen per fiets naar Lourdes reden waren we mee. Het was een fijne tijd, maar ons motto was en is ‘Samen uit, samen thuis'”, besluit Daniël.