Diamant voor Willy Van Vynckt en Leona Man uit Machelen: Liefde voor elkaar en voor het curvebollen

Willy Van Vynckt en Leona Man stapten 60 jaar geleden in het huwelijk. © MVW
Redactie KW

Leona Man (81) en Willy Van Vynckt (82) werden in het gemeentehuis ontvangen als diamanten huwelijksjubilarissen. Huidig burgemeester Simon Lagrange heeft nog meegemaakt hoe Willy en hij samen als raadslid in de gemeenteraad zetelden.

Voor Willy is de politiek een afgesloten hoofdstuk. Hij werd trouwens recent benoemd tot ereraadslid. Uit het huwelijk werden vier kinderen geboren: Christine, Rudy, Patsy en Dimitri. Er zijn acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

Zoon Dimitri, in de volksmond Dimi genoemd, is een bekend figuur. Hij heeft een winkel van kranten, weekbladen, tijdschriften en dergelijke in het centrum van de deelgemeente Machelen. Regelmatig krijgt hij ‘s ochtends vroeg een telefoontje van radio 2 Oost-Vlaanderen en dan moet hij op antenne vertellen wat er hem die ochtend in de kranten is opgevallen.

Trouwfeest

Het trouwfeest van Leona en Willy had plaats in het Oud Gemeentehuis in Machelen. Willy begon als mecanicien bij Torck in Deinze, werd daar later meestergast, was reiziger van Milka-producten, werd zelfstandige bij WAC Waregem en zorgde ook voor de verdeling van reclamebladen.

Evenals Leona was hij altijd bijzonder actief in de atletieksport. Leona was eveneens het blij en dienstvaardig gezicht in haar winkel in Machelen. Uiteraard genoot de opvoeding van de vier kinderen veel aandacht. Er is en blijft grote liefde voor elkaar. Willy, een minzaam man, was de pionier en 13 jaar voorzitter van De Guldebolders, bekend als de curvebolders. Ook nu draagt hij deze sport in het hart. Er is nu ook tijd voor korte uitstappen. Ook de prestaties van voetbalclub Eendracht Machelen worden van dichtbij gevolgd. (RMN)