Diamant voor Waregemnaars Leona en Noël: “Vaak op reis met de tent en naar de camping”

Het diamanten paar Leona en Noël werden in het stadhuis feestelijk ontvangen. © HDV
Redactie KW

Noël Lombaert en Leona Callens, die in de Beiaardstraat in Waregem wonen, werden door afscheidnemend schepen Peter Desmet, andere schepenen en de gemeenteraad op het aperitief uitgenodigd in het stadhuis. Dit alles naar aanleiding van het diamanten huwelijksjubileum van het paar.

Noël en Leona, die elkaar leerden kennen in de danszaal Den Beughel in Olsene, huwden op 23 december 1958 voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Olsene.

Het paar maakte vaak lange wandelingen, soms naar Menen en terug

Noël Lombaert is een rasechte Waregemnaar. Hij werd geboren op 4 oktober 1934 en liep er ook school. Op 14-jarige leeftijd begon hij te werken bij de firma Renson, die toen gelegen was in de Holstraat aan de overkant van Het Ware Heem. Twee jaar later ging hij aan de slag bij de firma Claessens in de Molenstraat. Na zijn job bij Faveere-Devos volgde Noël een herscholing tot metser in Kortrijk. Vanaf 2 maart 1964 werkte hij bij de firma Bekaert Building. Op 4 oktober 1991 is hij met brugpensioen gegaan, gevolgd door zijn volledig pensioen.

Vogels vangen

Zijn vroegere hobby was vogels vangen, wat nu jammer genoeg niet meer mag. Noël had een moestuin en kweekte eigen groenten. Samen met vader woonde hij vinkenzettingen bij. Hij maakte ook lange wandelingen naar Menen en terug. Zijn huidige hobby’s zijn de koers volgens op tv en nu en dan naar een dansfestijn gaan in De Gilde.

Dansje wagen

Leona Callens werd geboren op 14 maart 1935 in Oeselgem. Als 14-jarige begon Leona met thuiswerk voor de firma Fourniere in Olsene, een houtbedrijf die houten bakjes maakte om er voedingsmiddelen in te verpakken. Na het huwelijk vonden Leona en Noël een woonst in Waregem. Leona ging aan het werk bij de firma Filature d’Olsene voor ongeveer twee jaar.

Kort daarna verwelkomde het gezin een tweeling en stond Leona volledig in voor de zorg van het huishouden en de opvoeding van de kinderen. Haar vroegere hobby’s waren kledij maken, bloemschikken en knutselen. Samen met Noël ging ze vaak wandelen. Haar huidig tijdverdrijf is woordzoekers maken, gaan shoppen en nu en dan een dansje wagen in De Gilde in Waregem.

Tijdens het huwelijk van Noël en Leona werden drie kinderen geboren: Cathy, Betty (+, die huwde met Rudy Declercq) en Conny, die gehuwd is met Claude Taelman. De jubilarissen hebben ook drie kleinkinderen (Melissa, Christof en Stephen) en een achterkleinkindje: Thibault.

Stacaravan

De jubilarissen zijn vaak met de buren op reis geweest. Dit met de auto en de tent naar Luxemburg, Oostenrijk en Duitsland. De busreis naar Lourdes en naar Salou samen met de kinderen zal hen altijd bijblijven.

Ze maakten ook een eenmalige vliegreis naar Tenerife met de kinderen. Daarna gingen ze ook nog vaak op reis naar camping Het Klein Strand in Jabbeke, in de stacaravan. (YVW)