Diamant voor Walter en Laurette: “Lang fervente wielertoerist”

Ook Walter Huygevelde en Laurette Bourgeois werden op het stadhuis ontvangen. © JVGK
Redactie KW

Walter Huygevelde en Laurette Bourgeois stapten 60 jaar geleden in het huwelijksbootje en vierden dit op 18 mei op het Kortrijkse stadhuis.

Laurette en Walter werden in 1935 in Kortrijk geboren. Ze leerden elkaar kennen in mei 1955 bij Van Wonterghem in Kuurne. Op 17 mei 1958 stapten ze in het huwelijksbootje. Nadien werd er gefeest in café De Roxy in Kortrijk. Het paar trok drie dagen naar de Ardennen op huwelijksreis.

Walter was mecanicien van opleiding. Na drie jaar werken werd hij ordermeester bij tapijtweverij Louis De Poortere. Op zijn 57ste ging hij met brugpensioen. Laurette begon als 17-jarige te werken als winkelbediende in de Gouden Trommel. Toen kinderen Frank, Martine en Ingrid er kwamen, bleef ze thuis.

Walter was tot zijn 68ste een fervente wielertoerist. Hij houdt van lezen en lost graag kruiswoordraadsels op. Daarnaast kan muziek hem bekoren en werkt hij graag in de tuin. Laurette houdt van bewegen, zoals fietsen, zwemmen en yoga. Net als Walter werkt ze graag in de tuin. Laurette en Walter wonen in de Groeningebosstraat. Ze zijn de opa en oma van Stephanie, Christophe, Thomas, Rodrigo, Lucas, Aricia en Thibeau. (VVK)