Diamant voor Marie Madelein Lacante en Emile De Munster

Marie Madeleine Lacante en Emile De Munster vierden hun diamanten huwelijksjubileum. Ze werden samen met hun kinderen en kleinkinderen op het gemeentehuis ontvangen en kregen felicitaties van het gemeentebestuur. © HDV
Redactie KW

Marie Madeleine Lacante en Emile De Munster vierden hun diamanten huwelijksjubileum. Ze zijn allebei afkomstig van Ieper, maar wonen in Waregem.

Emile De Munster werd op 8 maart 1938 in Poperinge geboren. Na de lagere school startte hij in 1952 zijn beroepsloopbaan als bouwvakker. Na een jaar werd hij fabrieksarbeider tot in 1966 en vanaf 6 mei 1966 ging hij als bediende bij ASLK-Fortis aan de slag. Eind maart 1993 stopte zijn beroepsloopbaan wegens herstructurering en ging hij met pensioen.

Voetbal en fietsen

Zijn vroegere hobby’s waren voetbal en fietsen en nu houdt hij van reizen. Emile was lid van voetbalclub KSK Vlamertinge en fietsclub De Vrije Wielertoeristen Geluveld. Op 59-jarige leeftijd trok hij met de fiets op bedevaart naar Lourdes, met overnachting in abdijen of kloosters. Hij deed dat in etappes van 170 tot 200 kilometer per dag.

Marie Madeleine Lacante werd geboren in Ieper op 16 maart 1939. Na de studies startte zij haar beroepsloopbaan bij Alphega in Ieper, daarna ging ze werken in de MBLE in Roeselare. Later werd ze ook nog bediende bij de GB in Sint-Eloois-Vijve, nu Carrefour. Daarnaast zorgde ze ook voor het huishouden. In april 1989 ging Marie welverdiend met pensioen. Zij houdt van fietsen en zwemmen. Vroeger was ze lid van dansgroep De Ware DeciBels.

Grote reizen

Emile en Marie trouwden op 15 februari 1958 voor de ambtenaar van burgerlijke stand in Ieper. Het gezin werd uitgebreid met drie kinderen: Marc, Luc en Danny. Ondertussen is de familie verder uitgebreid met vijf kleinkinderen An, Steven, Dieter, Chris en Ken, en vijf achterkleinkinderen Milan, Emilia, Cléo, Noemi en Laure. De jubilarissen maakten vele grote reizen, naar onder meer Canada, Amerika, Thailand en Egypte. Ze maakten ook twee keer een cruise op de Middellandse Zee en ondernamen Europese reizen naar Noorwegen, Schotland en alle Europese grenslanden.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier