Diamant voor Herman en Lieve: “Al 60 jaar een gelukkig paar”

Herman Langbeen en Lieve De Ketelaere werden met de familie op het stadhuis ontvangen. © JVGK
Redactie KW

Herman Langbeen en Lieve De Ketelaere werden met de familie op het stadhuis ontvangen om hun diamanten jubileum te vieren.

Herman werd in 1931 in Poperinge geboren, Lieve zag in 1937 het levenslicht in Oostende. Ze leerden elkaar kennen in februari 1956 op het huwelijk van de nicht van Herman. In mei schreef hij haar zijn eerste brief tijdens zijn legerdienst. Op zijn afzwaaifeest was Lieve aanwezig en ze zouden samen blijven.

Op 16 mei 1958 trouwden ze voor de wet in Oostende, de dag nadien voor de kerk. Na een huwelijksfeest, waar een gemengde voetbalmatch gespeeld werd tussen de beide families, trokken ze op reis naar Parijs, Lourdes, Barcelona en Mallorca. Herman bouwde zijn loopbaan uit bij de Krediet Bank in de Kortrijkse Leiestraat, waar nu het administratief stadhuis is. Lieve studeerde voor kinderverzorgster, maar koos voor de zorg van haar eigen gezin dat verblijd werd met de komst van Christine, Hilde en Johan.

Herman werkte vroeger graag in het huis en de tuin. Nu leest hij veel, vult kruiswoordraadsels en sudoku’s in en gaat vaak wandelen. Hij is lid van de KBC senioren. Het paar uit de Grote Kring heeft negen kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. (VVK)