Diamant voor Frans Ornelis en Christiane David uit Waregem: “Elkaar leren kennen op de koers”

Het diamanten paar Christiana en Frans werden met de familie in het stadhuis ontvangen. © HDV
Redactie KW

Frans Ornelis en Christiane David werden op 17 augustus ontvangen op het Waregemse stadhuis om er hun diamanten huwelijksjubileum te vieren.

Frans (81) werd in Sint-Joris-Ten-Distel geboren, Christiane (81) in Beernem. Ze leerden elkaar kennen op de koers. Op 31 juli 1959 beloofden ze elkaar eeuwige trouw voor de ambtenaar van de burgerlijke stand in Beernem. De loopbaan van Frans begon bij een houtzagerij, daarna werkte hij bij Vleeswaren Verbeke en van 1989 tot aan zijn pensioen in 1995 bij Madelec. Frans was vroeger doelman bij SC Beernem, hij was ook scheidsrechter en zat in het Jeugdcomité van SV Waregem. Vandaag volgt hij nog steeds het voetbal en ook wielrennen kan hem bekoren.

Christiane nam het huishouden en de zorg voor de kinderen en later de kleinkinderen voor haar rekening. Ontspanning vond ze in naaien.

Beiden bewaren mooie herinneringen aan hun vele vakanties met de auto naar onder meer de Ardennen, het Zwarte Woud en Zwitserland. Hun favoriete vakantiebestemming is het eiland Texel, waar ze maar liefst negen keer naar toe reisden. Het huwelijk werd gezegend met vier kinderen: Luc, Ronny, Nico en Veerle. Die zorgden op hun beurt voor acht kleinkinderen en er zijn ondertussen ook al 12 achterkleinkinderen. (VVRK)