Diamant voor Cecilia en Daniel uit Olsene: nieuwe inwoners 60 jaar getrouwd

Daniel Vandewalle en Cecilia Vande Walle werden gehuldigd voor hun 60ste huwelijksverjaardag. © MVW
Redactie KW

Jubilarissen Cecilia Vande Walle (86) en Daniel Vandewalle (89) verhuisden ruim een jaar geleden naar de Zultse deelgemeente Olsene. In het kader van hun diamanten jubileum werden ze feestelijk ontvangen op het gemeentehuis.

“We zijn totaal ‘nieuw’ in de deelgemeente Olsene”, zeggen de jubilarissen. “Tot iets meer dan een jaar geleden woonden wij nog in het West-Vlaamse Oeselgem. Ons huwelijk werd gezegend met de geboorte van onze zoon Rudy. De familie werd uitgebreid met twee kleinkinderen. We kunnen ons ons trouwfeest nog levendig herinneren. Zaal ‘De Zwaan’ was de plaats van afspraak. Een accordeongezelschap zorgde voor de muziek.” In die periode was er voor de jonggehuwden van een huwelijksreis nog geen sprake.

Daniëls beroepscarrière speelde zich grotendeels af in de brouwerij Damberd. Hij was gedurende 30 jaar als uitzetter van bier op de baan. Cecilia was lange tijd aan de slag bij de firma Lauwers. De jubilarissen zijn intussen al redelijk goed ingeburgerd in het Oost-Vlaamse Olsene. Ze wonen er in een flat en genieten daar rustig van hun oude dag. (RMN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier