Briljant voor Lauretta en Walter: al jaren onafscheidelijk

Walter Millecam en Lauretta Mondy in het bijzijn van familie en schepen Philippe De Coene. © JVGK
Redactie KW

Walter Millecam en Lauretta Mondy kennen elkaar al sinds hun kindertijd. Op zaterdag 23 september vierden ze hun briljanten huwelijksjubileum in de trouwzaal van het stadhuis.

Walter Millecam en Lauretta Mondy werden in 1930 in Kortrijk geboren. Ze kennen elkaar al heel lang, als kind speelden ze samen buiten en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Op 20 september 1952 stapten ze in het huwelijksbootje. Het feest vond plaats in de Kweekduif in de Sint-Denijsstraat, de zaak waar ze toen boven woonden.

Walter werkte dertig jaar lang als magazijnier en bediende bij een weverij, tot het bedrijf ermee ophield. De rest van zijn loopbaan was hij actief in de kleiputten. Lauretta nam de zorg voor het gezin voor haar rekening. Het briljanten paar kreeg twee dochters, Mia en Nancy. Later zorgden ze ook voor kleinkinderen; Tony, Brian en Jensy. Ondertussen zijn ze de trotse overgrootouders van Thibauld.

Hengelen

Vroeger hield Walter enorm van hengelen. Zo hengelde hij niet alleen graag naar vis maar ook naar vrouwen. “Sinds mijn vislijn kapot is, houd ik het bij dat laatste”, aldus Walter die graag een grapje maakt. Lauretta haar hobby’s zijn koken en naaien. Daarnaast heeft ze graag dat hun huis in de Sint-Antoniusstraat er netjes bijligt en probeert ze te helpen waar ze kan.

(VVK – foto JVGK)