Briljant voor Gilbrecht Coussement en Ginette Holvoet

Gilbrecht Coussement en Ginette Holvoet vierden hun briljanten huwelijksjubileum. © JVGK
Redactie KW

Gilbrecht Coussement en Ginette Holvoet uit Kortrijk vierden hun briljanten huwelijksjubileum. Ze leerden elkaar kennen in café Ons Huis. Het werd meteen ook het decor voor hun huwelijksfeest 65 jaar geleden.

Ginette (86) en Gilbert (90) werden allebei in Kortrijk geboren. Ze leerden elkaar kennen tijdens een ontmoeting van Liberaal Lokaal in café Ons Huis. Op 5 maart 1953 stapten in het huwelijksbootje. Daarna was er een feest op de plaats waar ze elkaar voor het eerst zagen: café en liberale uitvalbasis Ons Huis. Het jonge paar trok naar Luxemburg op huwelijksreis. Gilbrecht bouwde zijn beroepsloopbaan uit bij de RTT, nu Proximus. Hij begon als opsteller, maar werkte zich op tot directeur van de administratie.

Verenigingen

Ginette hielp vroeger mee in de winkel van haar ouders, ‘t Bazarke. Toen ze Gilbrecht leerde kennen, ontfermde Ginette zich over het huishouden. Het gezin werd uitgebreid met Chris, Alain, Tony en Pol. Gilbrecht is een heel sportieve en geëngageerde man. Hij was actief bij de Bissegemse basketbalvereniging Olbak, nu KBTK, en oud-voorzitter van de turnvereniging ‘La royale Courtraisienne’, nu beter bekend als KTV. Bovendien is hij medestichter van Polyhymnia. Ginette vindt op haar beurt ontspanning in naaien, bloemstukken maken en haar familie. De familie telt al tien kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Het paar woont op het Schouwburgplein.

(VVK)