Beatrice De Ruyck en Arthur De Nys uit Machelen klinken op 60 jaar huwelijksgeluk

© MVW
Redactie KW

Beatrice De Ruyck (82) en Arthur De Nys (84) werden als diamanten huwelijksjubilarissen door burgemeester Simon Lagrange en de schepenen op het gemeentehuis ontvangen en gehuldigd.

Ze hebben een nauwe band met Machelen. Ze zijn daar getrouwd en wonen en nog altijd. Hun grote tuin zorgt ervoor dat zij gehecht blijven aan het dorp aan de Leie. Uit het huwelijk werden zes kinderen geboren: Francine, Filip, Annette, Anny, Werner en Christa.

Er zijn twaalf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Het huwelijksfeest vond plaats in het ‘Oud Gemeentehuis’ in Machelen. Daarna volgde de huwelijksreis naar het Franse bedevaartsoord Lourdes.

Arthur was altijd bouwvakker. “Ik ben altijd metser geweest bij mijn vader”, zegt hij. “Echtgenote Beatrice is na het huwelijk altijd thuis geweest. Zij was de moeder en huishoudster die met zorg voor de opvoeding van de zes kinderen zorgde.” Beatrice en Arthur zijn in de herfst van hun leven meestal thuis te vinden. Ze kijken op tv vooral naar de koers. “Ik deed thuis handwerk en was ook 22 jaar lang vrijwilligster in het rusthuis van Zulte“, voegt Beatrice nog toe. (RMN)