Ardooie rouwt om Chiro pionier

Noel Delarue was een leven lang Chiroman. De jeugdbeweging was er thuis. © JM
Redactie KW

In Ardooie is Noël Delarue overleden na een leven lang sociale inzet in diverse verenigingen. Hij omarmde vooral de Chiro.

Noel werd geboren op 29 augustus 1943. Hij huwde met Jacqueline Vandoorne en zij bouwden een groot gezin uit in de Oude Lichterveldsestraat 104, een hartelijke ontvangstplaats voor zoveel vrienden. Hij is overleden op 1 augustus op 75-jarige leeftijd.

De zorg, samen met zijn echtgenote, voor een groot gezin, belette hem niet om zich sociaal zeer verdienstelijk te maken. Hij was, vooral de Chiro zeer genegen waar hij ruim 60 jaar geleden mee aan de wieg stond en tot op vandaag zette hij zich er voor in. Lid, leider, ouderraad… Noël verzorgde nu nog steeds met uiterste stiptheid het materiaalbeheer van de jeugdbeweging. Hij had dit opgeslagen bij hem thuis en hield nauwkeurig het gebruik in het oog.

Noël was ook actief lid van de Orde van patroonheilige Sint Maarten. Het Sint Maartensgebeuren was voor hem een feestdag, en een werkdag. Het Sint Maartenscomité kon steeds op hem beroep doen voor de jaarlijkse Sint Maartenswandeling en daarom kreeg hij als verdienstelijk medewerker het ordelint. Nog verschillende andere verenigingen, zoals KVC Ardooie, konden op zijn inzet en medewerking rekenen.

Sociale inzet en engagement was er ook op het werk bij de firma Vermeulen waar hij vakbondsafgevaardigde was. In die functie was hij ook lid van het beroepsbestuur van ACV Metaal. Veel vrije tijd besteedde hij aan bijscholing om zich te kunnen inzetten voor de collega’s op het werk.

Kortom, een man met een groot hart voor zijn familie en de Ardooise gemeenschap. Een hart dat vorig jaar geleden een flinke deuk kreeg. Maar Noël bleef kranig vechten en op zijn tempo bleef hij sociaal actief, want het zit hem in de genen.

Zaterdag 10 augustus wordt er afscheid genomen van Noël in de Sint-Martinuskerk in Ardooie om 10.30 uur.

(JM)