Andréa Van haute en Etienne Vanpraet vieren gouden bruiloft: “Twee keer feest op Waregem Koerse”

De jubilarissen werden met de familie in het stadhuis gehuldigd. © HDV
Redactie KW

Waregem Koerse is voor Etienne Vanpraet en Andréa Van haute een dubbele feestdag. Ze leerden elkaar kennen op deze Waregemse hoogdag. Een halve eeuw geleden, stapten ze in het huwelijksbootje.

Het wiegje van Etienne stond in 1947 klaar in Waregem, dat van Andréa in 1946 in Huise. Ze leerden elkaar kennen op Waregem Koerse. In 1976 volgde een professionele ommezwaai voor Etienne en werkte hij negen jaar lang in café De Gilde in Zwevegem. Fietsen en biljarten bezorgden hem de nodige ontspanning. Ook vandaag is hij nog steeds te vinden voor een partijtje biljart, carambole, kaart of bridge.

De fiets ruilde hij voor het zwembad. Andréa was huishoudster bij notaris Vancauwenberghe in Gent, werkte bij een schoenenfabriek in Kruishoutem, in Café De Gilde en als poetsvrouw in d ‘Hagewinde in Waregem. Deze bezige bij zorgde ook nog eens voor het huishouden en nam de opvoeding van zonen Nico en Christoph voor haar rekening. Ze ging vroeger lopen, nu houdt ze het bij fietsen en wandelen.

Beiden zijn lid van Okra. Het gouden paar uit het Biezenhof blikt met veel plezier terug op hun jaarlijkse reis naar het Franse Ile-de-Ré om er te fietsen en deed mooie reizen naar Griekenland, Tenerife en Italië. De fans van Esseveebeleven veel plezier aan kleinkinderen Emily en Romy. (VVRK)