André en Suzanne uit Waregem vieren gouden jubileum: “Ijsland mooiste reis”

Suzanne en André vierden met de familie hun gouden huwelijksjubileum. © HDV
Redactie KW

André Vandeputte en Suzanne Van Der Eecken trokken naar de Leieburcht in Sint-Eloois-Vijve om er hun gouden huwelijksjubileum te vieren.

André (75) werd in Waregem geboren, het wiegje van Suzanne (75) stond in Gent. Ze leerden elkaar kennen toen ze uitgingen in de Zolder in Gent.

André begon zijn loopbaan als schrijnwerker en is sinds 2009 geniet hij van zijn welverdiend pensioen. Vroeger ging hij graag naar de motorcross. Nu vindt hij ontspanning in kaarten en op de computer bezig zijn.

Suzanne studeerde voor kinderverzorgster. Ze werkte bijna tien jaar in het moederhuis van Maria Middelares. Daarna nam ze de zorg voor het huishouden en de opvoeding van de kinderen voor haar rekening. Breien voor de kinderen was haar favoriete bezigheid. Nu luistert ze graag naar muziek. Vooral mooie opera’s en schlagers van Semino Rossi kunnen haar bekoren en ze zegt geen neen tegen een dagje shoppen met de kinderen.

Het gouden paar uit de Keukeldam bewaart mooie herinneringen aan de vele reizen die ze maakten. Ze trokken onder meer naar Amerika, Frankrijk, Schotland, Italië en Bulgarije. De mooiste reis was vorig jaar, toen gingen ze drie weken naarIjsland. André gaat er prat op dat hij de Waregemse taal steeds trouw blijft. Het maakt niet uit in welk land hij verblijft, hij spreekt steeds Waregems tegen de mensen.

De jubilarissen kregen drie kinderen en vinden veel vreugde bij kleinkinderen Thibault en Julie. (VVRK)