Aline Vandewalle uit Ruiselede is 107 jaar: “Rode wijn is het geheim van mijn lang leven”

Aline Vandewalle vierde samen met haar familie haar 107de verjaardag. © Foto WV
Redactie KW

Zes december is niet alleen het grote moment van de sint, maar ook de verjaardag van Aline Vandewalle. Ze telt nu 107 lentes en is daarmee de oudste inwoner van Ruiselede, waar ze geboren en getogen is.

Na de schoolperiode was Aline als enige dochter een welgekomen hulp in het huishouden en de tabakswinkel van haar ouders in de Bruggestraat. Ze trouwde met Amaat De Baets, werd huisvrouw en zorgde met volle overgave voor haar echtgenoot en kinderen. Dat werden er vijf: Luc (+), Lieve, Lutgard, Paul en Liesbeth. Het gezin woonde aan de gemeenteschool in de Bruggestraat. Aline is ondertussen oma van acht kleinkinderen en zes achterkleinkinderen.

Naar Sint-Jozef

Ze was een levensgenieter, graag onder de mensen en genoot van gezellig samenzijn. Vooral op het feest van de brandweer wou ze niet ontbreken. Haar man was immers hoofdonderwijzer en commandant van de vrijwillige gemeentelijke brandweer in Ruiselede.

“Regelmatig een goed glas rode wijn is het geheim van mijn lang leven”

Na het overlijden van Amaat, 28 jaar geleden, bleef Aline nog enige tijd in de Bruggestraat wonen en ze verhuisde daarna naar de serviceflats Ter Molen in de Pensionaatstraat. Daar verbleef ze zeven jaar. Op 23 april 2009 nam ze haar intrek in het woonzorgcentrum Sint-Jozef, waar ze nog steeds geniet van de goede personeelszorgen.

Gezellige namiddag

“Regelmatig een goed glas rode wijn is het geheim van mijn lang leven. Mijn ogen, mijn gehoor en mobiliteit doen het niet zo goed meer, maar voor de rest voel ik me prima“, aldus Alineke.

Naar aanleiding van haar verjaardag mocht ze, samen met de kinderen en de medebewoners in het centrum, aanschuiven aan de tafel om te genieten van een lekker stuk taart en koffie. Daarna werd de jarige in de bloemetjes gezet door haar kinderen, burgemeester Greet De Roo en schepen voor Sociale Zaken Linda Wyckstandt. Het werd voor iedereen een gezellige en aangename namiddag en voor Alineke: op naar de 108!

(WV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier