Familie vermoorde man is opgelucht dat daders gevat zijn

Donderdagavond vond ook een reconstructie plaats van de moord op een man uit Kortrijk.
Redactie KW

De familie van de jongeman uit Kortrijk die drie jaar geleden vermoord werd, is opgelucht dat de daders zoveel jaren na de feiten dan toch zijn gevat. Maar anderzijds rijt de bekentenis diepe wonden terug open. Een nieuw team onderzoekers ging recent opnieuw aan de slag met het dossier dat vastgelopen was. De leugendetector bracht uitsluitsel. Sinds gisteren zitten twee Harelbekenaars in de cel. Gisteravond vond ook een reconstructie plaats.

Voor de moeder en zus van de jonge dertiger uit Kortrijk die eind 2005 vermoord werd is de onzekerheid na drie jaar dan eindelijk voorbij. Twee Harelbekenaars van 37 en 35 jaar hebben gisteren bekend. De familie van het slachtoffer was er wel van overtuigd dat de waarheid ooit aan het licht zou komen. “Ik heb dat altijd geloofd en vooral ook omdat ma altijd zei dat de perfecte moord niet bestaat. Ik geloofde dus echt wel dat het zou uitkomen”, zegt Daniella Devolder, de zus van het slachtoffer.

Gisteravond vond de reconstructie van de moord plaats. De daders troefden het slachtoffer hier aan de Leie tussen Marke en Bissegem af en gooiden hem dan in het water. Reden: de nieuwe vriendin van het slachtoffer, een ex van één de daders. Het lijk van de jongeman werd na een maand in Kuurne opgevist. Maar tot nu bleef onduidelijk wat er precies gebeurd was. Het lichaam had lang in het water gelegen en de verminkingen konden van de schroef van een schip zijn.

Eén van de daders zat eerder ook in de cel voor betrokkenheid bij een moord in Menen. In 2000 vond daar in een loods een bloedbad plaats na geruzie over geld. Beiden hebben ook al een palmares van drugs- wapen- of diefstaldelicten. Ook het slachtoffer zelf zat meermaals in de cel.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.