“Familie hielp het lijk van Caroline Vyncke in stukken zagen”

Redactie KW

Volgens een weliswaar anonieme briefschrijver aan onze redactie is het lijk van de vermoorde Caroline Vyncke uit Moorsele in stukken gezaagd met “de hulp van Familie”.

De gruweldaad van het versnijden en in stukken zagen van de vermoorde vrouw zou dus mogelijk niet het werk van een persoon, in casu de eigenlijke moordenaar, zijn. De briefschrijver insinueert dat er hulp werd geboden.

Leopold Maes

Moet er geloof worden gehecht aan zo’n anoniem schrijven? “We staan stil bij elk detail,” zegt de Kortrijkse parketwoordvoerder Tom Janssens. Op last van de procureur namen de speurders de mysterieuze briefkaart en de omslag in beslag voor verder onderzoek. In dezelfde briefkaart wordt ook verwezen naar de ophefmakende ‘zaak Leopold Maes’ uit 1973.

Wie dan wel?

Caroline Vyncke werd op dinsdag 8 februari door haar (ex)vriend Geert V. (32) van het leven beroofd tijdens een hoogoplopende ruzie in hun woning. De man, een rugpatiënt, vervoerde het lijk in zijn rolstoel naar de Heulebeek om het daar te dumpen. Pas half april werden in de beek een dijbeen en het hoofd van het slachtoffer gevonden.

Geert V. houdt nog steeds vol dat hij niet weet wat er nadien met het stoffelijk overschot gebeurde.

(JPT)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Leie

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.