Extra vroege en late busritten naar bedrijventerreinen Plassendale in Oostende

Redactie KW

Vanaf 15 april voorziet de stad Oostende in samenwerking met De Lijn extra ritten tussen Oostende Station en de bedrijventerreinen Plassendale.

Dat zorgt ervoor dat de bedrijven ook in de vroege en late uren vlot bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Voor de vroege vogels vertrekt er al vanaf 4u30 een eerste bus aan het station.. ‘s Avonds brengt Lijn 21 de pendelaars vlot terug naar huis tot 22u15. Stad Oostende en De Lijn bieden deze bijkomende service aan in samenwerking met T-interim en Economisch Huis Oostende. Concreet zijn er drie extra ritten tussen het station van Oostende en de John Cordierlaan, waar een bijkomende halte is voorzien.

Bedrijven

De extra busritten naar Plassendale kwamen er op vraag van de bedrijven, zoals Daikin, Vesuvius, Fitco en Zargal, Wim Bosman en Europal. Die ondernemingen werken met ploegensystemen en moeten vaak valabele kandidaten laten gaan omdat ze via het openbaar vervoer niet bereikbaar zijn in de vroege en de late uren. Met de extra busritten vormt dit voortaan geen belemmering meer bij de aanwerving van nieuwe werkkrachten. De extra busritten maken deel uit van een proefproject dat zes maanden loopt.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier