Extra rijstrook richting Plopsaland

Redactie KW

In Adinkerke komt een derde rijstrook tussen de afrit en het rondpunt richting Plopsaland. Daarmee wil De Panne een oplossing bieden aan het fileprobleem tijdens het zomerseizoen. Plopsaland is ondertussen volop bezig met de bouw van een nieuwe achtbaan. Het wordt een spectaculaire attractie voor kinderen en volwassenen vanaf 8 jaar.

Vandaag is er geen vuiltje aan de lucht, maar tijdens de zomer kan het hier erg druk en gevaarlijk zijn. Wie van richting Veurne komt en de afrit Adinkerke neemt, moet op het einde van de afrit voorrang verlenen aan de auto’s die vanuit Frankrijk komen. Dat zorgt voor een file tot op de autosnelweg. Een derde rijstrook naar de rotonde moet het probleem tijdelijk oplossen.

“Waar nu plakaten en borden staan, komt een extra afrit die een buffer vormt naar de rotonde toe,” zegt schepen van Openbare Werken Roland Florizoone. “Het zijn allemaal kleine lapmiddelen. Er wordt een agent ingezet, in Veurne wordt het verkeer al afgeleid. Het zijn kleine middelen, een deeloplossing.”

Op termijn komt er een nieuwe afrit op de autosnelweg die de dorpskern van Adinkerke moet ontlasten. De derde rijstrook komt er pas in september. Deze zomer wordt het dus nog even doorbijten. Plopsaland verwacht alvast veel volk want het park pakt na drie jaar nog eens uit uit met een nieuwe grote attractie.

“Het wordt een achtbaan,” verklapt Danny De Troch van Plopsaland. “Je wordt gelanceerd aan 90 kilometer per uur in twee seconden, recht omhoog. Dan heb je een dropdown en een drietal loopings.”

De achtbaan wordt volledig in het thema van het Huis Annubis van Studio 100 gebouwd. De baan is 600 meter lang en is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar. Of de achtbaan open zal zijn tegen de opening van het park op 5 april is twijfelachtig. In elk geval moet hij tegen half mei helemaal af zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.