Ex-veldrijder Klaas Vantornout trouwt op zijn verjaardag

Klaas Vantornout, zijn vrouw Annelies Van Sterthem en hun dochtertje Milla bij de knalrode Ferrari op de Markt. © Foto JS
Johan Sabbe

Op zaterdag 19 mei geen huwelijk van prins Harry en Meghan Markle in Torhout, maar wel van ex-veldrijder Klaas Vantornout. Uitgerekend op zijn 36ste verjaardag stapte hij in het bootje met zijn vriendin Annelies Van Sterthem (32).

Dat bootje had een wel heel bijzondere en exclusieve vorm, want Klaas kwam met Annelies en hun dochtertje Milla (8) in een knalrode Ferrari op de Torhoutse Markt aangereden. Hij werd er begroet door zijn familie, vrienden en een aantal klasgenootjes van Milla. Het huwelijk werd voltrokken in het mooie oud-stadhuis. Hij kon er meteen ook symbolisch 36 kaarsjes uitblazen.

Dochtertje Milla als bruidsmeisje

Torhoutenaar Klaas Vantornout heeft een succesvolle carrière in de cyclocross achter de rug. Hij werd in 2006 prof en bleef dat tot eind februari dit jaar, toen hij afscheid nam van het veldrijden. Hij is bij de elite tweemaal Belgisch kampioen geworden. De eerste driekleur won hij in januari 2013 in Mol, de tweede in januari 2015 in Erpe-Mere. Hij werd ook tweemaal tweede op het WK. Op het einde van zijn loopbaan kreeg hij een uitbundig verrassingsfeest aangeboden in lokaal ‘t Paviljoen op de Torhoutse wijk Don Bosco.

De getuige van Klaas op zijn huwelijk was zijn boezemvriend en gewezen wielrenner Chris Pollin. Voor hun bruidsmeisje dienden Klaas en Annelies niet ver te zoeken: dochtertje Milla. Na de plechtigheid in het oud-stadhuis werd er doorgefeest in restaurant d’Urville, amper enkele kilometers verwijderd van de Parkstraat, waar het gezin woont. De op het wegdek geschilderde driekleur herinnert er nog aan de glorietijden van Klaas als veldrijder.

Exclusieve Ferrari uit Izegem

De exclusieve Ferrari waarmee Klaas, Annelies en Milla op de Markt arriveerden, mochten ze gebruiken van Alex’s Exclusive Cars uit Izegem. “Met een prijskaartje van bijna 300.000 euro niet echt een auto voor mijn budget”, lachte de gewezen veldrijder. “Voor alle duidelijkheid: die wagen is mijn eigendom dus niet. Maar het is wel een prachtige bolide.”

Het huwelijk werd voltrokken door waarnemende burgemeester Kristof Audenaert, een ex-wijkgenoot van het jonge gezin.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.