Ex-uitbater Café 57 schuldig aan dood klant

© Google
Redactie KW

De voormalige zaakvoerder van het populaire jongerencafé Café 57 in de Stationsstraat in Torhout, heeft in beroep opschorting van straf gekregen voor de duw die de dood van een Roemeense stamgast veroorzaakte.

Op 25 oktober 2015 werkte zaakvoerder Giovanni V. (38) van Café 57 een vervelende klant hardhandig buiten. V. gaf hem een duw, maar door een stom toeval botste de klant tegen een 48-jarige Roemeen die op zijn beurt met zijn hoofd ongelukkig ten val kwam tegen de stoeprand. De Roemeen overleed later aan een hersenbloeding in het ziekenhuis.

De ex-cafébaas, V. gaf zijn café een jaar geleden op, werd in eerste aanleg veroordeeld voor zowel opzettelijke slagen en verwondingen aan de lastige klant én aan de Roemeen. Hij kreeg zes maand met uitstel en een boete. Maar in beroep ging hij voor de volledige vrijspraak. Volgens zijn advocaat had V. gehandeld als een veilige cafébaas en kon hij het domino-effect niet voorzien. V. blijft erbij dat hij de dood niet heeft gewild, dat hij zelfs een gerespecteerd jongerencafé had, waar anders nooit problemen waren.

Voor het openbaar ministerie was het echter duidelijk. Hij is schuldig aan de opzettelijke slagen aan de lastige klant én aan de onopzettelijke doding van de Roemeen. “De slagen aan de eerste staan vast. De videobeelden spreken voor zich, dat was een deftige duw, geen aaike! En dan volgt helaas het tweede uit het eerste.” Ook het hof redeneerde zo en achtte V. schuldig, maar besliste hem geen straf op te leggen, maar verleende hem de gunst van de opschorting. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier