Ex- militair uit Harelbeke krijgt 18 maanden cel met uitstel voor verkrachting vriendin

Redactie KW

De correctionele rechter in Kortrijk heeft een 32-jarige gewezen beroepsmilitair uit Harelbeke tot 18 maanden cel veroordeeld, waarvan zes effectief. Hij stond terecht voor het verkrachten van zijn vriendin.

In de herfst van 2011 gingen hij en zijn vriendin uit elkaar, maar ze beslisten samen te blijven wonen tot één van hen een ander onderkomen vond. Kort nadien zorgde die regeling een eerste keer voor problemen. Onder invloed van alcohol vernielde de beklaagde een deel van de inboedel en glasscherven van een fles jenever raakten zijn zoontje.

De dader had intussen een stil vermoeden dat zijn ex een minnaar had. Op 10 december wilde de man duidelijkheid. Hij diende zijn ex slaapmiddelen toe. Eens ze in slaap was gevallen, doorzocht hij haar gsm en trof hij amoureuze sms’jes aan. Daarop werd hij razend, greep zijn ex bij de keel en verkrachtte haar.

De man bekende en vroeg de rechter een voorwaardelijke straf. Daar ging de rechter in Kortrijk gedeeltelijk op in door hem te veroordelen tot een celstraf van 18 maanden met uitstel, waarvan zes maanden effectief. Intussen moest de man door ziekte zijn job als militair noodgedwongen opgeven.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.