Eventjes alarm voor Mexicaanse griep op het stadhuis

Redactie KW

Eventjes werd gevreesd dat een stadsambtenaar besmet was met de Mexicaanse griep. Maar het gaat wellicht om loos alarm. Pas eind augustus zal het lokaal zorgmeldpunt operationeel zijn.

De Mexicaanse griep duikt ook op in onze contreien. In de Sint-Kruise deelgemeente Male is naar verluidt een besmette man gedetecteerd. Deze week verspreidde zich ook het gerucht dat een stadsambtenaar van de technische dienst, afdeling bouwvergunningen, de Mexicaanse griep had. De persoon in kwestie ging naar de dokter met griepsymptomen.

„Aangezien het een jong en gezond persoon betrof, werden, conform de nationale richtlijnen, geen bloedstalen genomen. Het is dus niet zeker dat het om de Mexicaanse griep gaat. De persoon voelt zich inmiddels al veel beter”, stelt Greet Verleye, woordvoerder van de stad, die benadrukt dat het niet om een ambtenaar met loketfunctie gaat.

Handen wassen

Desondanks nam het stadsbestuur geen enkel risico. „De zieke ambtenaar herstelt thuis en kan dus momenteel geen collega’s besmetten met het griepvirus dat hij mogelijks heeft. Bovendien blijven de richtlijnen van half juli van kracht”, benadrukt Greet Verleye. (SVK)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad) van 14 augustus 2009.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.