Evacuatie na gaslek op industrieterrein

Redactie KW

In Heule is rond 10 uur woensdagmorgen een gaslek ontstaan. Bij werken op het industrieterrein in de Izegemstraat is een middendrukleiding geraakt, ter hoogte van het bedrijf Mirodam.

Twee bedrijven in de industriezone in Heule zijn woensdag ontruimd na een gaslek in een middendrukleiding. “Er is niet direct een acuut gevaar, maar we zullen nog wat tijd nodig hebben om het lek te dichten”, zegt de Kortrijkse brandweercommandant Hendrik Verdonck. Het gaslek ontstond rond 10 uur bij graafwerken.

Het lek siteert zich aan een aftakking van de middendrukleiding en ontstond tijdens graafwerken rond een pompstation van de Vlaamse Watermaatschappij. Omdat een graafmachine op de koppeling staat van de aftakking met de middendrukleiding, kan de aftakking niet afgekoppeld worden. “Het alternatief is om de middendrukleiding af te sluiten, maar dan valt een hele wijk zonder gas”, zegt de brandweercommandant.

Netwerkbeheerder Eandis is op zoek naar een oplossing, maar dat kan nog een tijdje duren. De geëvacueerden, zowat vijftig werknemers van glasfabriek Mirodan en het metaalconstructibedrijf Geldhof, werden naar huis gestuurd of aan het werk gesteld in een vestiging een eindje verderop.

Kort na de middag kon het lek gedicht worden. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.