Ere-gouverneur André Denys op 65-jarige leeftijd overleden

Redactie KW

In het Gentse UZ is maandagavond op 65-jarige leeftijd ere-gouverneur André Denys overleden. Dat meldt zijn zoon Nicolas Denys.

André Denys verloor de strijd tegen longvlieskanker. “Hij heeft tot het allerlaatste de strijd gestreden. Het was een bijzonder moedige strijd”, aldus zijn zoon. André Denys overleed omstreeks 22.40 uur in intieme kring in het Gentse UZ.

André Denys was van West-Vlaamse komaf. Hij was van Gistel afkomstig, maar ging in 1969 in Zulte wonen. Daar startte hij een leerlooierij, waarvan zaakvoerder bleef tot 1985. Vanaf dan was hij voltijdse politicus.

André Denys was gemeenteraadslid van Zulte tot 2004, was Vlaams volksvertegenwoordiger voor PVV/VLD en werd in 2004 gouverneur van Oost-Vlaanderen. Dat bleef tot hij met pensioen ging, begin dit jaar.

De ere-gouverneur was een fervent wielertoerist en wielerliefhebber. Zo was hij een hevige supporter van Amrstrong, maar toen bekendraakte dat Armstrong wel degelijk doping had gebruikt, toonde de ere-gouverneur zich zeer zwaar ontgoocheld.

Een uitvaartplechtigheid is zaterdag gepland in de Gentse Sint-Baafskathedraal.

Ere-gouverneur André Denys op 65-jarige leeftijd overleden

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.