Enfinity plaatst in Frankrijk voor 25 voetbalvelden aan zonnepanelen

Redactie KW

Het Waregems groenestroombedrijf Enfinity opent een nieuw zonne-energiepark in Les Mées, ongeveer 70 km ten zuiden van Gap. Met zijn 38 ha grote oppervlakte en productievermogen van 18,2 MWp is de site een van de grootste van Europa in zijn soort.

Enfinity stak letterlijk de stekker in het stopcontact bij de inwijding van een nieuw zonnestroompark in Les Mées. Dit stadje bevindt zich op 70 km van Gap in de Zuid-Franse Haute-Provence. Maar liefst 79.000 panelen staan er naar de zon gericht. De site beslaat 38 ha of 25 voetbalvelden en is daarmee als grondinstallatie een van de grootste zonnestroomparken van Europa. De totale productiecapaciteit is op jaarbasis goed voor de stroomvoorziening van 9.000 gezinnen.

Zonnigste streek van het land

Het zonne-energiepark is gebouwd op het plateau van Puimichel, in de gemeente Les Mées. De streek staat bekend als een van zonnigste van Frankrijk. De hoogte van 800 m biedt het bijkomend voordeel van een goede ventilatie. Deze gunstige omstandigheden maken Les Mées en Puimichel ideaal voor een bovengemiddelde productie van zonnestroom, wat zich vertaalt in een rendement dat 10 tot 15 procent boven de norm ligt.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.