Elf amateurgezelschappen geselecteerd voor Provinciaal Theaterfestival

De selectie voor het West-Vlaams Theaterfestival 2014-2016.


Elf amateurtheatergezelschappen, de ‘Toneelkring Werkgroep 66 vzw’ (Assebroek), de ‘KSMG Beveren Toneelgroep’, ‘Theatergroep BIT’ (Izegem), de ‘Corneelkring Brielen’ (Ieper), de ‘Koninklijke Toneelgroep Streven Vichte’, het ‘Spiegeltheater vzw’ (Roeselare), ‘Kunst Adelt’ uit Brugge, de ‘Toneelkring Sint-Rembert Torhout’, de Ieperse Kunstkring ‘Richten’, het ‘DRAAD-poppentheater Roeselare’ en ‘De Karel van Mander-Ghesellen’ (Meulebeke) werden geselecteerd voor het Provinciaal Theaterfestival 2014-2016.

Vrijetijdstheatergezelschappen die een continue werking met onbezoldigde leden hebben en gevestigd en hoofdzakelijk werkzaam zijn in West-Vlaanderen konden zich inschrijven. De geselecteerde gezelschappen kunnen de volgende drie jaar kunnen op een provinciale subsidiëring van 2.000 euro per werkjaar rekenen.

Tijdens het najaar van 2014 en het voorjaar van 2015 worden de geselecteerden bezocht door de jury. Maximum drie gezelschappen worden geselecteerd voor de finale, die plaatsvindt in juni 2016 in Theater Malpertuis in Tielt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.