Eiverwerker Lodewijckx neemt sectorgenoot Ysebaert over

Redactie KW

Eiverwerker Lodewijckx uit het Antwerpse Veerle (Laakdal) neemt zijn concurrent Ysebaert uit Dentergem over. Dat meldt het Vilt, het Vlaams Infocentrum Land- en Tuinbouw, dinsdag in zijn nieuwsbrief.

Familiebedrijf Lodewijckx is de belangrijkste eiverwerker in Vlaanderen, aldus Vilt. De firma met 65 werknemers verpakt eieren voor de distributiesector en maakt eierproducten bestemd voor België de omringende landen. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 45 miljoen euro.

“Omdat de opvolging binnen de familie Ysebaert niet verzekerd was, werd de onderneming van de hand gedaan. Door de acquisitie kunnen wij onze schaal vergroten en meer zekerheid verwerven omtrent de aanvoer van eieren binnen de groep”, aldus bedrijfsleider Bert Lodewijckx.

De overname heeft zowel betrekking op G. Ysebaert-Vandekerckhove en Euro-Ei, twee nauw verbonden vennootschappen. De operatie heeft geen gevolgen voor leveranciers en personeel. Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt, aldus Vilt. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.