Eindwerk over spoorlijn tussen Ieper en Staden is er nu ook in boekvorm

Redactie KW

Kortrijkzaan Kevin Breyne schreef een boek dat het verhaal vertelt van de Eerste Wereldoorlog langs spoorlijn 63 tussen Staden en Ieper.

“Een spoorlijn, een bos, een oorlog”, ontstond uit een tocht die oud-Stadenaar Kevin als gids zelf uitwerkte. Die tocht “Sporen van Wereldoorlog 1 tussen Vrijbos en spoorlijn 63” was het eindwerk dat Kevin als afsluiter van zijn gidsenopleiding diende te maken. In het eerste deel van het boek fiets je van Staden naar Ieper en lees je het chronologisch verhaal uit de periode 1914-1916 doorspekt met persoonlijke getuigenissen die allemaal gelinkt worden aan een relict in de nabijheid van de spoorweg.

In het tweede deel fiets je van Ieper naar Staden en staat de periode 1917-1918 centraal. Sommige getuigenissen, zoals dat van een Amerikaanse verpleegster die eind 1918 in een veldhospitaal in Staden diende, werden volgens Kevin nooit eerder gepubliceerd.

(BCH/foto JCR)

>> Het boek telt 144 bladzijden en 70 illustraties. Het kost 15 euro en kan besteld worden via kevin_breyne@hotmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.